Brownie med whisky og sprød bacon

4-6 personer

En sjov og anderledes grillet dessert med et af danskernes favoritkrydderi: Bacon. Den saltede eftersmag og det sprøde knas gør den ekstra lækker. Og skal du alligevel lave hovedretten på grillen, så kan du jo lige så godt også grille desserten.

 

Grilludstyr: Bradepande eller støbejernspande

Grilltid: 25-30 min.

Køkkentid: 25 min.

Grillgrader: 190°C

Træpiller: Æble

 

Ingredienser

300 gram bacon stegt og hakket til       baconknas (2/3 til dejen og 1/3 til pynt)

50 gram mørk chokolade, smeltet

100 g mørk chokolade i stykker, til dejen

100 ml whisky

100 gram smør, smeltet

10 g smør til formen

1,5 dl rørsukker

1/2 dl brun farin

1 kop espresso eller stærk kaffe

4 æg

2 dl hvedemel

2 dl creme fraiche

1 tsk vaniljesukker

 

Køkken

  1. Pisk æg, sukker og brun farin.
  2. Tilsæt sigtet hvedemel og bland det forsigtig rundt.
  3. Vend kaffe og whisky i sammen med smeltet chokolade og smør.
  4. Vend til sidst 2/3 af baconknasen rundt i dejen.
  5. Smør formen med smør og hæld dejen i.
  6. Læg resten af bacon på toppen af dejen.

 

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 190° grader.
  2. Sæt formen med brownien ind på grillristen.
  3. Bag den i ca. 25-30 minutter. Den skal være blød i midten.

 

Anret

  1. Lad kagen køle af i 15 minutter.
  2. Server med creme fraiche rørt med vaniljesukker.