Brownie med whisky og sprød bacon
4-6 personer
En sjov og anderledes grillet dessert med et af danskernes favoritkrydderi: Bacon. Den saltede eftersmag og det sprøde knas gør den ekstra lækker. Og skal du alligevel lave hovedretten på grillen, så kan du jo lige så godt også grille desserten.
Grilludstyr: Bradepande eller støbejernspande
Grilltid: 25-30 min.
Køkkentid: 25 min.
Grillgrader: 190°C
Træpiller: Æble
Ingredienser
300 gram bacon stegt og hakket til baconknas (2/3 til dejen og 1/3 til pynt)
50 gram mørk chokolade, smeltet
100 g mørk chokolade i stykker, til dejen
100 ml whisky
100 gram smør, smeltet
10 g smør til formen
1,5 dl rørsukker
1/2 dl brun farin
1 kop espresso eller stærk kaffe
4 æg
2 dl hvedemel
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljesukker
Køkken
- Pisk æg, sukker og brun farin.
- Tilsæt sigtet hvedemel og bland det forsigtig rundt.
- Vend kaffe og whisky i sammen med smeltet chokolade og smør.
- Vend til sidst 2/3 af baconknasen rundt i dejen.
- Smør formen med smør og hæld dejen i.
- Læg resten af bacon på toppen af dejen.
Grill
- Indstil og forvarm grillen til 190° grader.
- Sæt formen med brownien ind på grillristen.
- Bag den i ca. 25-30 minutter. Den skal være blød i midten.
Anret
- Lad kagen køle af i 15 minutter.
- Server med creme fraiche rørt med vaniljesukker.