Hel andesteg på grill med fyld af timian, æbler og svesker serveret med andesovs
4-6 personer
Uanset om det er til jul, Mortensaften eller bare en hyggelig lørdag, så er andesteg et sikkert hit. And egner sig fantastisk til en Traeger træpillegrill, da kødet bliver både saftigt og mørt, når du skruer lidt ned for temperaturen.
Grilludstyr: Bradepande med rist
Grilltid: 3 timer
Køkkentid: 30 min.
Grillgrader: 170° C
Træpiller: Mesquite
Ingredienser
1 and af 3,5 kg
2 æbler i både
1 håndfuld svesker u/sten
10 kviste timian
Salt og peber
Sovsen:
2 dl fløde
30 smør
2-4 dl koldt vand
Salt og peber
1 spsk. maizenamel
1 tsk. ribsgele
Køkken
- Bland æbler, svesker, frisk timian, salt og peber.
- Rens og soigner anden.
- Læg fyldet ind i anden. Bind den sammen eller brug kødnåle.
- Placer anden på bradepanderisten.
- Læg smør i bradepanden samt lidt af indmaden og det overskydende fyld.
Grill
- Indstil grillen til 170°C.
- Stil bradepanden med anden midt på grillristen.
- Tag grillens termometerprobe og sæt den ind i anden på det tykkeste sted.
- Grill anden til den har en kernetemperatur på 75°C.
- Si væsken fra bradepanden over i en gryde på grillen. Tilsæt 2 dl fløde og evt. maizenamel for at jævne den.
- Smag til med salt, peber og ribsgele
- Lad sovsen koge op.
Anret
- Når anden har hvilet i 30 minutter, skæres den ud i 8 stykker.
- Servér med kogte kartofler og sovs.