Røgede svinekæber i frugt og svampesauce
4 personer
Denne ret passer sig selv på grillen. Den er grillet ved lav temperatur, så kødet bliver ekstra mørt. De søde frugter giver en lækker smag til saucen. En skøn ret hele året, som kan justeres med de frugter, der er i sæson.
Grilludstyr: Pande eller gryde
Grilltid: 3 timer
Køkkentid: 1 time
Grillgrader: 80°/150°
Ingredienser
10 stk. svinekæber
2 blommer i skiver
2 æbler i skiver
1 dl blåbær eller brombær
100 g svampe
1 dl kraftig grøntsagsbouillon
2 dl fløde
5 timiankviste
Salt og peber
Køkken
- Fjern hinden fra kæberne med en skarp kniv.
- Afpuds bagsiden af kæberne og krydr med salt og peber.
Grill
- Indstil og opvarm grillen til 80°C.
- Læg svinekæberne ind på grillristen og grill dem i 2 timer.
- Skru grillen op på 150°C. Sæt en pande/gryde på grillen og læg kæberne deri.
- Tilsæt æbler, blommer, bær og svampe og hæld bouillon over. Læg låg eller et låg af folie over. Grill det yderligere i 1½ time. Tilsæt fløden
Anret
- Tag kæberne op af panden. Si væsken og hæld den tilbage i panden. Læg kæberne tilbage i saucen.
- Pynt med frisk timian og smag til med salt op peber.
- Server evt. med grillede kartofler.