Varmrøget marineret laks

8-10 personer

Fisk og grill passer perfekt sammen. Her får du laks i en lækker marinade, som både tilfører en skøn farve samt en lækker sød og stærk smag. Passer perfekt som forret til en lækker grillaften.

 

Grilludstyr: Grillbakke

Grilltid: 40 -45 min.

Køkkentid: 2 timer

Grillgrader: 105°/180°C

Træpiller: Pecan

 

Ingredienser

1 hel lakseside skåret i 10-12 stykker

 

Marinade:

1 tsk salt

1 tsk pebermix

1 dl soja

1/2 dl brun farin

2 spsk. stødt fennikel

2 spsk. tørret dild

1 fed hvidløg, revet

2 cm revet ingefær

2 spsk. sesam

 

Frisk dild til servering

 

Køkken

  1. Bland marinaden.
  2. Læg laksestykkerne i et fad med kanter.
  3. Hæld marinaden over laksen.
  4. Stil den på køl i 1½ time.
  5. Tag laksen op af marinaden og skær den til, så den kan ligge på en grillbakke.
  6. Hæld marinade i en lille gryde.

 

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 105°C.
  2. Sæt grillbakken med laksen på grillristen og grill den i ca. 30 minutter.
  3. Sæt samtidig den lille gryde med marinade ind på grillen og lad marinaden grille med.
  4. Skru grillen op på 180°C.
  5. De sidste 10-15 minutter pensles laksen med marinaden. 

 

Anret

  1. Server laksen med lidt frisk dild samt salat og brød.