Opskrift: Grove hveder på grillen

Sådan laver du hveder på din Weber grill - En original Weber opskrift

PERSONER: 8
FORBEREDELSESTID: 2 timer og 15 min.
TILBEREDNINGSTID: 25 min.
SVÆRHEDSGRAD: Middel
GRILLMETODE: Indirekte varme
GRILLTEMPERATUR: 200 °C
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
 

Ingredienser til grove hveder

   - 50 g gær
   - 100 g smør
   - 2½ dl vand
   - 2½ dl mælk
   - 2 æg
   - 1 tsk. salt
   - 2 spsk. sukker
   - 1 tsk. stødt kardemomme
   - ca. 700 g hvedemel
   - ca. 300 g grovmel
 

Fremgangsmåde - grove hveder på grillen


I KØKKENET:

Smuldr gæren i en skål. Smelt smør, og tilsæt vand og mælk. Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.

Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel. Ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.

Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter 
 

VED GRILLEN:

Klargør grillen til indirekte*, høj varme. Varm bagestenen op i ca. 5 min. Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.

*Læs mere om indirekte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.
 

Tip til retten

Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør her

Weber grill og grilltilbehør