Opskrift: Grove hveder på grillen
Sådan laver du hveder på din Weber grill - En original Weber opskrift
PERSONER: 8
FORBEREDELSESTID: 2 timer og 15 min.
TILBEREDNINGSTID: 25 min.
SVÆRHEDSGRAD: Middel
GRILLMETODE: Indirekte varme
GRILLTEMPERATUR: 200 °C
UDSTYR: Bagesten m/bageplade
Ingredienser til grove hveder
- 50 g gær
- 100 g smør
- 2½ dl vand
- 2½ dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ca. 700 g hvedemel
- ca. 300 g grovmel
Fremgangsmåde - grove hveder på grillen
I KØKKENET:
Smuldr gæren i en skål. Smelt smør, og tilsæt vand og mælk. Varm blandingen op, til at den er lillefingervarm, og hæld den i skålen med gæren.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og derefter begge slags mel. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – ca. 1 time.
Slå dejen ned, og form den til 20 boller. Stil bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter
VED GRILLEN:
Klargør grillen til indirekte*, høj varme. Varm bagestenen op i ca. 5 min. Sæt bagepladen på stenen, og bag hvederne i grillen i ca. 20 min., til de er gyldne på toppen.
*Læs mere om indirekte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.
Tip til retten
Skær hvederne over, umiddelbart før de skal nydes, og grill dem med skærefladen nedad.