Opskrift: Kammuslinger på grillen
Sådan laver du kammuslinger på din Weber grill - En original Weber opskrift
PERSONER: 8
FORBEREDELSESTID: 5 minutter
TILBEREDNINGSTID: 4-8 minutter
SVÆRHEDSGRAD: Let
GRILLMETODE: Indirekte varme
GRILLTEMPERATUR: 150 °C
UDSTYR: Fiskebakke
Ingredienser til kammuslinger
- 1 dl mælk
- 1-2 kammuslinger per person
- Salt og peber
- Smagsneutralolie (fx raps eller solsikke)
- Evt. andre krydderier/krydderurter efter eget valg
- Røgflis
Fremgangsmåde - kammuslinger på grillen
I KØKKENET:
Fjern kammuslingens muskel. Krydr dem med salt, peber og evt. andre krydderier/krydderurter. Derefter lægges de på en smurt fiskebakke.
VED GRILLEN:
Fiskebakken placeres på risten ved indirekte varme* på kulgrillen. Tag en håndfuld røgflis og hæld ud over kullene oven på risten i hver side, så der falder lidt ned i kullene og der stadig ligger lidt oven på risten.
Lad dem røge i ca. 4-8 minutter ved ca. 150 grader. Lad gerne kammuslingerne hvile i 5 minutter, før de anrettes. Husk at krydre med salt og peber inden servering.
*Læs mere om indirekte varme i vores Weber guide over de forskellige grillmetoder.
Tip til retten
Kammuslingerne må gerne ligge ca. ½ time med krydderblandingen og ”trække” lidt smag og blive mere faste i kødet.