Sådan laver du en god kop te
Guide til temperaturer og trækketider
Måske tænker du ikke ret meget over, hvordan du laver din kop te. Men faktisk har både temperatur og trækketid stor betydning for smagsoplevelsen. Den rette temperatur og trækketid afhænger af, hvilken type te du drikker. Derfor har vi lavet en guide, så du kan blive klogere på, hvordan du laver den perfekte kop te.
Hvordan laver man te med den rette temperatur?
Hvis du ofte nyder en kop te, kan det være en god idé at kende til de rette temperaturer for forskellige typer af te. Ofte står der på indpakningen, hvilken temperatur der er den optimale for teen. Generelt kan du dog følge disse anbefalinger:
- Grøn te temperatur: 70-80 grader. Det samme gælder for hvid te.
- Sort te temperatur: 100 grader.
- Urtete og rooibos te temperatur: 100 grader.
Grøn te og hvid te bør have en temperatur på 70-80 grader, da højere temperaturer vil gøre teen bitter. Derfor bør du lade vandet køle i omkring 10 minutter, inden du putter teposen i. Dette er dog ikke tilfældet for sort te, urtete og rooibos te.
Der findes smarte elkedler med temperaturregulering, som er din bedste ven til at lave den perfekte kop te. På den måde kan du nemlig nemt tilpasse temperaturen på din te uden at skulle vente på, at din te køler af.
Brug de rigtige trækketider
Ligesom med temperatur vil der ofte stå den anbefalede trækketid på teens emballage. Trækketiden har stor betydning for smagen på din te. Urtete får for eksempel først sin gode smag efter lidt tid, og det vil derfor være ærgerligt at drikke den med det samme. Generelt er trækketiden for de forskellige typer af te således:
- Grøn te trækketid: 3-4 minutter.
- Sort te trækketid: 5-6 minutter. Det samme gælder for rooibos te.
- Hvid te og urtete trækketid: 6-8 minutter.
Følger du disse anbefalinger kombineret med den rette te temperatur, får du den fulde smagsoplevelse af din te. Plejer du at drikke din te med det samme, vil du kunne smage tydelig forskel ved at lade den trække i de anbefalede minutter.