REGNBUEFASTELAVNSBOLLER
15 stk.
Regnbueboller
- 5,5 dl. mælk
- 12 g. tørgær
- 130 g. Sukker
- 600 g. mel
- 3 tsk. Kardemomme
- 1 æg, let pisket
- 150 g. smør
- Blå, grøn og orange pastafarve
Lun mælken i en lille gryde og opløs tørgæren i mælken.
Bland sukker, mel, kardemomme sammen.
Tilsæt mælken, letpisket æg og smør.
Ælt det hele sammen til en smidig og blank dej - ca. 5-8 min.
Del dejen i 3 lige store dele og tilsæt pastafarve til hver portion dej.
Ælt farven ind i de tre deje indtil den er jævnt fordelt.
Lad dejene hæve i 30 min. tildækket med et viskestykke, et lunt sted.
Form 5 runde boller af hver portion dej.
Lad bollerne hæve på bageplader beklædt med bagepapir i ca. 40 min indtil de er hævet til dobbelt størrelse.
Bag bollerne ved 170 grader varmluft i 15 min.
Lad bollerne køle helt af inden de fyldes med creme og pyntes med glasur.
Vaniljecreme
- 4 æggeblommer
- 50 g. sukker
- Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
- 30 g. maizena
- 5 dl. Sødmælk
- 200 ml. piskefløde
- 4 slags pastafarve
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen.
Derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken varmes op til lige under kogepunktet.
Tilsæt cremeblandingen til gryden og pisk godt igennem til det tykner.
Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.
Drys cremen med et tyndt lag sukker, så der ikke dannes skind på overfladen.
Lad cremen køle helt ned i køleskabet inden brug.
Pisk fløden til skum og vend den med den kolde kagecreme.
Fordel mængden af creme lige i 4 skåle og farv hver portion med de ønskede farver.
Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og fyld den med skefulde af creme skiftevis af hver farve.
Anretning
- Glasur i valgfri farve
- Festligt krymmel
Skær fastelavnsbollerne i halve og sprøjt regnbuecremen på alle underbollerne.
Luk med en overbolle og kom glasur på alle bollerne.
Drys med dine yndlings krymmel.
Server fastelavnsbollerne med det samme.