REGNBUEFASTELAVNSBOLLER

15 stk.

Regnbueboller

  • 5,5 dl. mælk
  • 12 g. tørgær
  • 130 g. Sukker
  • 600 g. mel
  • 3 tsk. Kardemomme
  • 1 æg, let pisket
  • 150 g. smør
  • Blå, grøn og orange pastafarve

Lun mælken i en lille gryde og opløs tørgæren i mælken.
Bland sukker, mel, kardemomme sammen.
Tilsæt mælken, letpisket æg og smør.
Ælt det hele sammen til en smidig og blank dej - ca. 5-8 min.
Del dejen i 3 lige store dele og tilsæt pastafarve til hver portion dej.
Ælt farven ind i de tre deje indtil den er jævnt fordelt.
Lad dejene hæve i 30 min. tildækket med et viskestykke, et lunt sted.
Form 5 runde boller af hver portion dej.
Lad bollerne hæve på bageplader beklædt med bagepapir i ca. 40 min indtil de er hævet til dobbelt størrelse.
Bag bollerne ved 170 grader varmluft i 15 min.
Lad bollerne køle helt af inden de fyldes med creme og pyntes med glasur.

Vaniljecreme

  • 4 æggeblommer
  • 50 g. sukker
  • Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
  • 30 g. maizena
  • 5 dl. Sødmælk
  • 200 ml. piskefløde
  • 4 slags pastafarve

Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes sammen.
Derefter piskes maizena og 1 dl. af mælken i.
Resten af mælken varmes op til lige under kogepunktet.
Tilsæt cremeblandingen til gryden og pisk godt igennem til det tykner.
Hæld derefter cremen i en skål, så den ikke brænder på.
Drys cremen med et tyndt lag sukker, så der ikke dannes skind på overfladen.
Lad cremen køle helt ned i køleskabet inden brug.
Pisk fløden til skum og vend den med den kolde kagecreme.
Fordel mængden af creme lige i 4 skåle og farv hver portion med de ønskede farver.
Kom en stjernetyl i en sprøjtepose og fyld den med skefulde af creme skiftevis af hver farve.

Anretning

  • Glasur i valgfri farve
  • Festligt krymmel

Skær fastelavnsbollerne i halve og sprøjt regnbuecremen på alle underbollerne.
Luk med en overbolle og kom glasur på alle bollerne.
Drys med dine yndlings krymmel.
Server fastelavnsbollerne med det samme.