Brunkager opskrift
Få vores opskrift på brunkager
Brunkager er en stor del af julen, og de er populære blandt mange. Derfor er de helt sikkert et must til dit julebord. Nedenfor får du vores brunkager opskrift, så du kan komme i gang med at bage.
Brunkager - opskrift
Opskriften er til cirka 50 stk., så I kan spise løs af brunkagerne hele julen! Hvis I løber tør, kan I heldigvis lave en portion friskbagte brunkager mere.
Dét skal du bruge:
- 120 g hele mandler
- 250 g sukker
- 200 g lys sirup
- 250 g smør i mindre stykker
- 2 spsk. stødt kanel
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt allehånde
- 2 spsk. stødt nellike
- 500 g hvedemel
- 1 spsk. natron
- 1 spsk. vand
- 2 spsk. appelsinskal.
Sådan gør du:
- Kom mandlerne i kogende vand og lad dem ligge i et par minutter.
- Tag mandlerne op og fjern skindet.
- Hak dem groft og sæt til side.
- Kom sukker, sirup og smør i en stor, tykbundet gryde.
- Lad det smelte ved jævn varme under omrøring – det må ikke koge.
- Fjern gryden fra varmen.
- Kom krydderier, mel og hakkede mandler sammen i en stor skål.
- I en lille skål blandes natron og vand.
- Tilsæt derefter krydderiblandingen.
- Hæld sukker-sirup blandingen i skålen og tilsæt appelsinskal.
- Rør blandingen godt igennem og stil den til afkøling.
- Del kagedejen i 2 lige store ”pølser”. Du kan enten lave brunkagerne med det samme, eller tildække dejen og stille den i køleskabet til et senere tidspunkt. Blandingen kan nemt holde sig i køleskabet i et par uger, men tag den ud af køleskabet et par timer før brug.
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skær rullerne i meget tynde skiver eller rul dejen tyndt ud og stik kager ud med små forme og læg dem på plader med bagepapir.
- Bag kagerne i 5-7 minutter, indtil de er pænt brune.