Sådan øger du din fedtforbrænding
Tips til en hurtigere fedtforbrænding
Vi forbrænder hele tiden kalorier, og når vi er fysisk aktive, forbrænder vi endnu mere. Vi giver dig en række tips til, hvordan du sætter ekstra skub i din fedtforbrænding.
Det kan være, at du ønsker at smide nogle kilo og er begyndt at træne og optimere din kost med fokus på vægttab. Kendskab til hvordan fedtforbrænding virker, kan hjælpe dig på vej til at nå dit mål.
Styrketræning er med til at øge din forbrænding
En større muskelmasse medfører en højere hvileforbrænding. Derfor er styrketræning med til at øge din fedtforbrænding. Du øger din forbrænding, når du styrketræner, men du får også en effektiv efterforbrænding, når du er færdig med din træning.
Jo stærkere musklerne bliver, jo bedre bliver kroppen også til at øge fedtforbrændingen. Derfor bør du overveje at indlægge styrketræning i dit program et par gange om ugen. Vi har samlet en masse gode råd til, hvordan du kommer i gang med styrketræning.
Træning med høj intensitet
Det kan have positiv effekt på din fedtforbrænding, hvis du dyrker intervaltræning. I stedet for at have en konstant træningsbelastning, vil du med fordel kunne variere tempoet i din træning og derved øge din forbrænding.
Du kan f.eks. indlægge små spurter i træningen, som variation til den moderate løbetræning. Efterhånden som du kommer i bedre form, vil du kunne forlænge perioderne med spurttræning.
Generelt er det en god idé at variere din træning for at øge din fedtforbrænding. Du kan med fordel kombinere både løb, cykling, svømning og styrketræning for at optimere din forbrænding.
Fokus på vejrtrækningen
Din vejrtrækning under fysisk aktivitet kan have positiv indflydelse på din fedtforbrænding. Indlæg træning, hvor dit fokus er at have en forholdsvis lav puls og en stabil vejrtrækning - altså modsat intervaltræningen. Det er nemlig med til at stabilisere din hjerterytme og øge din udholdenhed.
En øget udholdenhed betyder, at du kan træne i længere tid. Når du træner i længere tid ad gangen, sætter du gang i din fedtforbrænding. Kroppen starter nemlig med at forbrænde kulhydrater, og derefter er det fedtforbrændingen, der går i gang.
Derfor er det en fordel at indlægge træninger, hvor intensiteten er lav men tidsforbruget høj. Det kan f.eks. være en lang løbetur i roligt tempo. Et sportsur, der kan måle din puls, kan hjælpe dig med at kontrollere din vejrtrækning, så du undgår at løbe for hurtigt.
Husk at restituere
Selvom du måske mest har lyst til at give den gas med træningen og forbrænde en masse kalorier, er det afgørende at huske hviledagene. Når vi f.eks. styrketræner, nedbryder vi musklerne, som efterfølgende genopbygges og bliver stærkere. Restitution er utrolig vigtig for denne genopbygningsproces.
Hvis du ikke giver din krop lov til at restituere, vil din krop langsomt begynde at nedbryde din muskelmasse. På den måde får du altså den modsatte effekt: Din muskelmasse bliver mindre og din fedtforbrænding lavere.