Sådan skaber du din egen shelterplads i baghaven
Hvad er et shelter og hvad skal du bruge til en overnatning?
FAQ om shelters
Ønsker du at flytte hyggen udenfor, eller vil du gerne overnatte i det fri, men hvor du stadig er tæt på gode faciliteter? Så skal du investere i en skøn shelter.
Shelters er utrolig populære at overnatte i i de danske skove, men de kan være svære at finde, hvis man ikke ved, hvor er, eller så bliver de hurtigt booket. Løsningen? At købe din egen shelter, som leveres som et byggesæt, du selv skal samle.
Guiden her vil komme ind på alle de elementer, du skal have in mente, når du skal flytte hyggen udenfor med en shelter og skabe et rart område for enten dig selv, familien eller børnene.
En shelter kan nemt indrettes til et overdækket uderum i form af en lille hytte med hyggelige tæpper, hynder og plaider, som du og ungerne vil elske at tilbringe tid i. Du kan hurtigt og let skabe din egen luksusferie uden alt bøvlet med flyveturen.
Saml selv din shelter til privat brug
Sheltere kommer i mange former og størrelser, så det er vigtigt, at du vælger en variant, som du har plads til i haven og passer ind i omgivelserne. I dag findes der mange forskellige slags sheltere, som du kan vælge imellem.
Flere sheltere kommer i udbehandlet træ, hvor der er plads til bl.a. 2 voksne og 2 børn, som du kan male i nøjagtig den farve, du ønsker, den skal være i. På den måde er du også sikker på, at den stilmæssigt passer ind.
Der findes også sheltere på hjul, så du har fleksibiliteten til at rykke rundt på den efter behov. På den måde kan du lukke af og skærme fronten fra vinden, hvilket er oplagt under blæsevejr og regn.
Ønsker du derimod ikke noget, som er så permanent og tidskrævende at samle, så kan et sheltertelt fra fx North Field eller Outwell være et godt alternativ. Dette telt giver læ og solafskærmning, samtidig med at du har frit udsyn til 3 af siderne.
Skab aftenshygge med et bålsted
Der er ikke noget, som skaber en bedre lejrbålsstemning som et bålsted, og mange shelterpladser har også et tilhørende bålsted til at lave mad, hygge og riste skumfiduser.
Med et bålsted i haven kan du skabe en hyggelig aften med åben ild, hvor du kan nyde varmen enten ved at sidde omkring den eller fra din shelter.
Det er vigtigt, at du har gjort dig den overvejelse, hvorvidt bålstedet skal bruges for varmens skyld, eller hvis du ønsker at lave mad på det. Hvis det blot er for varmens skyld, så kan du blot vælge en havepejs eller et ildsted uden en rist.
Hvis du ønsker at lave mad på det – som er mere end blot skumfiduser og snobrød – skal du investere i et ildsted med netop en rist. Her kan du både finde bålfade, bålstativer samt båludstyr til formålet.
Pakkeliste til shelter overnatning
Uanset om du skal på sheltertur i baghaven eller ude i de danske skove, er det vigtigt, at der er styr på pakkelisten, så man ikke kommer til at mangle noget. Derfor når du har samlet og evt. malet din nykøbte shelter, kunne en pakkeliste til en sheltertur fx lyde således:
-
varmt tøj
-
myggenet og myggespray
-
ørepropper.
Det nemme ved at have en shelter i sin egen have er, at du ikke behøver at slæbe på mange ting, og hvis du nu skulle glemme noget, kan du hurtigt liste indenfor og hente det igen.