Grydebrød på gillen
Sådan bager du brød i en støbejernsgryde på grillen
Du kan nemt og hurtigt lave et super lækkert brød på grillen. I denne guides viser Grilltips dig, hvordan du laver brød i en støbejernsgryde direkte på din grill.
Det skal du bruge
6 dl. lunkent vand
Lidt gær
2 tsk. salt
2 spsk. akaciehonning
625 g hvedemel eller TIPO 00 italiensk hvedemel (vi anbefaler TIPO 00 for bedste resultat)
Sådan gør du
Det er vigtigt at huske, at dette grydebørd skal stå og gære i 12 timer, hvorefter det er blevet rørt rundt og har efterhævet i yderligere fire timer.
Dejen er forholdvis blød og flydende, så derfor skal du ikke være nervøs for den specielle struktur - brødet bliver et hit!
Bland alle ingredienserne sammen og lad dejen gære i 12 timer. Herefter rører du rundt i den og lader den efterhæve i 4 timer.
På gasgrillen sætter du din støbejernsgryde og lader den varme op i cirka 20 minutter. Når gryden er klar, så hælder du dejen direkte over i gryden.
Vær opmærksom på, at gryden skal fyldes cirka 2/3 op, så der er plads til, at brødet kan hæve.
Smæk låget på og lad brødet stå i cirka 30 minutter.
Husk, at når du laver grydebrød, så skal grillen tændes på indirekte varme. Det er vigtigt, da brødet ellers kan brænde fast i bunden af gryden.
Efter 30 minutter, tager du låget af din støbejernsgryde og giver brødet yderligere 15 minutter på grillen.
Når brødet er klar, så tager du gryden af grillen og lader det stå i 15 minutter. Herefter kan du tage brødet ud og severer brødet.
Sekundbeskrivelse af ovenstående video
00:00 - 00:44 : Indtroduktion til grydebrød og opskrift
00:45 - 01:37 : Bagning af brød på grillen
01:38 - 02:23 : Aftagning af servering