Bagt havaborre på grill
Server helbagt havaborre fyldt med limefrugt og ingefær fra grillen
Er du bare helt vild med fisk på grill, men vil gerne prøve noget andet end den klassiske laks? Så har vi helt sikkert fundet den rigtige opskrift!
Her har Char-Broil nemlig lavet en super lækker havaborre fyldt med limefrugt og ingefær. Marinér fisken i Jack Daniel's Honey sesam-marinade for det perfekte twist.
Det skal du bruge
1 hel havaborre (ca. 1,8 kg)
3 limefrugter
2 små ingefærknolde
Havsalt
Til marinaden
4 cl Jack Daniel's Honey
Lidt stænket sesamolie
1 tsk. hvide sesamfrø
1 spsk. honning
1 limefrugt
Sådan gør du
Pak havaborren ud og skrub den.
Fyld aborren med hele limefrugter, ingefærknolde og lidt havsalt. Sørg for at fisken er fyldt således, at den kan stå på grillristen med bugen nedad.
Skindet på siderne snittes skråt, med ikke for dybt.
Varm grillen op til ca. 250 grader.
Hæld alle ingredienser til marinaden, undtagen sesamolie, ned i en kasserolle og rør dem godt sammen. Bring ingredienserne i kog på grillristen og reducér væsken. Marinaden skal have en sirupsagtig konsistens.
Tilsæt sesamolie og pensl hele fiskens overflade,
Læg fisken på grillen og bag den under låg i cirka 30 minutter.
Under bagning skal fisken pensles flere gange.
Når fisken er perfekt gyldenbrun og sprød, så kan du tage den af og servere.