Sådan laver du bananasplit på grillen
En god dessert, der nemt kan grilles
Du kan nemt og hurtigt lave en god dessert på grillen. I denne guide viser Grilltips dig hvordan du griller en bananasplit. Det bliver helt sikkert et hit, så frem med grillen!
Det skal du bruge
Til krokant
3 dl. rørsukker
En håndfuld nødder (din personlige favorit)
Råkakao
Bananer
Mørk rom
Sådan gør du
Krokant
Start med at lave din krokant. Kom 3 dl. rørsukker på på en stegepande og lad det smelte stille og roligt. Pas på, at panden ikke er for varm - du vil ikke brænde sukkeret.
Herefter lægger du et stykke bagepapir på bordet, sammen med en håndfuld af dine favorit nødder. I denne video er der brugt pecannødder.
Hæld den varme sukkermasse henover nødderne og lad den køle.
Under kølingen drysser du lidt råkakao over massen.
Lad massen køle helt af, til det er størknet.
Den kolde masse brækker du i stykker og smider i en minihakker og blender det, til du får fint pulver.
Bananer på grillen
Smid bananerne direkte på grillen. De skal have tre-fire minutter inden du vender dem.
Når bananerne har fået 4 - 5 minutter på hver siden, så tager du dem af grillen.
Når bananerne er kølet af, så åbner du den som en bagekartoffel.
Drys krokant udover bananen og kom lidt mørk rom (cirka 1 spsk.) ned i åbningen.
Herefter lægger du lidt is op i bananen og serverer du den.
Sekundbeskrivelse af video
00:00 - 00:15 : Introduktion af retten
00:16 - 01:27 : Forberedelse af bananer og krokant
01:28 - 02:21 : Anretning og servering