Sådan laver du fladbrød på grillen
Bag fladbrød på grillen og server det til hovedretten
I denne guide viser Grilltips dig, hvordan du hurtigt og nemt kan bage dit eget fladbrød direkte på grillen. Fladetbrødet er super godt og anvendeligt til mange retter.
Du kan nemt servere brødet sammen med din hovedre, eller bruge det som en lille frokost.
Det skal du bruge
3 dl lunkent vand
25 g gær
200 g hvedemel
200 g TIPO 00 (pizzamel)
1½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Til pensling
Olivenolie
Salt
Sådan gør du
Gæren udrøres i vand, og mel. Olie, salt og olivenolies tilsættes. Ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er lind og blank. Bruger du en røremaskine, så ælt den i ca. 5 minutter.
Hvis dejen bliver for tør, så tilsæt evt. lidt ekstra olie eller vand. Det er vigtigt, at dejen er spændstig.
Lad dejen hæve en time, før du bager den. Den må også gerne hæve i længere tid.
Når du skal grille, behøver du ikke forme brødet perfekt. De må gerne se hjemmelavede ud, da det er en del af charmen.
Start med at pensle dejen med lidt olivenolie og salt og smid dem så på grillen.
Bag brødet på grillen i et par minutter på hver side. Husk at pensle siden, så brødet ikke hænger fast på grillristen.
Tip
Det er vigtigt, at grillen har en god, jævn varme, når du skal grille fladbrød. Du kan derfor med fordel tænde for alle brændere (hvis du har gasgrill), selvom du kun bager brødet i den ene ende.
Sekundbeskrivelse af video
00:00 - 00:17 : Introduktion til retten
00:18 - 00:38 : Forberedelse inden brødet kommer på grill
00:39 - 01:06 : Bag fladbrød på grillen
01:07 - 01:27 : Tip til at bage brød på grillen
01:28 - 02:11 : Servering af fladbrød