Saltkartofler på grillen
Perfekte både som snack og til hovedretten
Char-Broil har lavet denne opskrift på saltkartofler, som du laver på grillen. De laves samme med salsiccia, forårsløg og zucchini.
Grillkartofler er perfekt som snack eller som en del af hovedretten. Retten er en klassisk tyrolsk ret og kaldes også for The Gröstl.
Det skal du bruge
800 g små, nye kartofler
40 g havsalt
4 salsiccia (italienske, grove svinepølser - ca. 100g hver)
12 hele forårdløg
2 stk. squash
3 hvidløgsfed
1 bundt frisk purløg
40g honning (ca. 2 spsk.)
1 citron
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Tilbered kartfolerne i sidebrænderen med rigeligt vand. Du kan også tilberede dem i en gryde på komfuret.
Efter ca. 15 minutter hælder du næsten alt vandet fra og tilsætter havsalt. Lad det fordampe under omrøring, så der dannes en salskorpe rundt om dine kartofler.
Sideløbende griller du pølserne og skører squash på lnag, i skiver á ca. 4mm tykkelse. Læg dem på grillen.
Sæt grillkurven i modsatte side på grillen, på medium varme.
Halver saltkartfolerne og skær salsiccia i fine skiver. Vend begge i lidt olivenolie og læg dem i grillkurven.
Herefter finthakker du dine hvidløgsfed og lægger dem i kurven også.
Læg så dine grillede squashskiver ved og bland det godt rundt. Krydr med peber, honning, citron og lidt havsalt (ikke for meget da kartoflerne allerede er saltede).
Pynt med purløg og server kurven.