Sådan laver du svineslag på grillen
Server svineslaget med lækkert fyld af svesker og purløgssmør
FAQ om svineslag
På denne side finder du en opskrift på svineslag lavet med fyld af bl.a. svesker og serveret sammen med purløgssmør.
Opskriften er fra Char-Broil og perfekt til dig, der leder efter en god ret, du kan servere for familie eller venner.
Det skal du bruge
1 stor, flad svineslag uden ribben (cirka 2,7 kg)
Til fyldet
200 g svesker
6 cl Jack Daniel's Honey
2 spsk. ahornsirup
6 cl lys soyasauce
Havsalt
Peber
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. kommen
Til purløgssmør
250g smør
3 bundt purløg
Havsalt
Lyst, grillet brød (eks. foccacia eller ciabatta)
Sådan gør du
Sværene på svineslaget ridses på kryds og tværs i fine tern.
Giv hele slaget et sommerfuglesnit, så du forstørrer arealet og får et tyndere kødlag.
Hak herefter sveskerne i små stykker, rist kommen og fennikel og rør alle ingredienserne til fyldet sammen.
Pensl herefter kødsiden på dit svineslag med blandingen og rul stegen sammen som en snegl. Bind slaget sammen med brandsikker kødsnor og læg den på en forvarmet grill.
Svineslaget skal grilles ved 130 grader under låg i cirka 8 timer. Svineslaget skal have en kernetemeperatur på ca. 70 grader.
Herefter tempererer du smøret, hakker puløg groft og forarbejder blandingen med lidt havsalt i en morter.
Grill brødet og pus smøren på.
Herefter serveres det hele.