Sådan laver du limemarineret kylling på grillen
Server en saftig kylling med tzatziki og naanbrød
Grilltips giver dig her opskriften på en super saftig og lækker kylling. Kyllingen er stegt i en limemarinade og serveres med sprødt naanbrød og tzatziki.
Det skal du bruge
Til limemarinaden
Saften fra 2 limefrugter
3 spsk. olivenolie
1 tsk. løgpulver
1 tsk chiliflager
1 hakket fed hvidløg
3 kyllingefiletter
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne i en plastik pose og sørg for, at du har blandet dem godt rundt om kyllingen.
Herefter lader du filletterne ligge i limemarinade i minimum et halvt døgn - dog meget gerne længere. Du kan med fordel massere marinaden rundt i posen hver tredje time, så kyllingen trækker alt den smag, den overhovedet kan.
I denne guide grilles der med Charbroil Tru-Infrared, som er med til at sikre en jævn varme i hele grillen. Denne teknologi sørger for, at du har den samme stegeflade på hele grillen, hvilket er med til at give et optimalt resultat.
Læg kyllingen på grillen og skru en smule ned for varmen - så får du saftig, gennemsteg kylling, der ikke brænder på.
Når du griller kyllingen, så starter du med at give den 5 minutter ved middelvarme, og herefter vender du dem. Kyllingen skal cirka have 8-10 minutter på hver side.
Når kyllingen har et par minutter tilbage, så kan du smide dit hjemmelavede fladbrød på grillen. Det er super lækkert og passer godt sammen med den saftige kylling.
Sekundbeskrivelse af ovenstående video
00:00 - 00:19 : Introduktion af retten
00:20 - 00:48 : Limemarinaden
00:49 - 01:09 : Introduktion til Charbroil-grillen og Tru-Infrared-systemet
01:10 - 01:58 : Sådan griller du kyllingen og laver fladbrød
01:59 - 03:03 : Servering af kylling, fladbrød og tzatziki
03:04 - 03:45 : Rengøring og afrensning af grillen