Marinerede laks på grillen
3 måder til at marinere laks
I denne guide kan du læse og se, hvordan du marinerer laks på 3 forskellige måder. De forskellige marinader er super lette at lave og passer perfekt på en varm sommerdag. Grilltips hjælper dig med at lave lækker, grillet laks.
Det skal du bruge:
Laks
En frysepose
Til græskinspireret marinade
Saft og skal fra øko citron
1 fed presset hvidløg
1. spsk. tørret oregano
3 - 4 spsk olivenolie
Salt og peber efter smag
Til amerikanskinspireret marinade
2 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. ahornsirup
1 fed hakket hvidløg
1 tsk. friske timianblade
Salt og peber efter smag
Til en sommerfrisk marinade
Saft og skal fra en appelsin
1 tsk friskrevet ingefær
1 spsk. friskhakkede korianter
Salt og peber efter smag
1 spsk acaciehonning
Du kan tilsætte 1 fed hvidløg, hvis du ønsker dette.
Sådan gør du
Uanset hvilken marinade du vælger, (eller om du skal prøve dem alle sammen), starter du med at blande de forskellige ingredienser i en skål.
Herefter lægger du laksen i en frysepose og kommer din marinade ned i posen sammen med laksen.
Sørg for, at marinaden er fordelt jævt rundt om laksen.
Herefter lukkes posen, og laksen lægges på køl i minimum en times tid. På den måde er du sikker på, at marinaden er trængt godt ind i laksestykket.
Når du griller laksen, er det vigtigt, de ikke får for meget. Sats på at give dem omkring 5 - 7 minutter på direkte varme. Bemærk at laksen kun skal steges på skindsiden.
Et lille tip
Mens laksen griller, kan du med fordel smide 2 halve citroner på grillen. Inden laksen serveres, kan du presse lidt citron udover, så den får en ekstra god smag.
Sekundbeskrivelse af video
00:00 - 00:18 : Introduktion til retten
00:19 - 00:49 : Græskinspireret marinade til laks
00:50 - 01:23 : Amerikanskinspireret marinade til laks
01:24 - 02:02 : En sommerfrisk marinade til laks
02:03 - 03:08 : Grillning af laks
03:09 - 03:28 : Servering