Pølsehorn på grill
Du kan nemt og hurtigt lave pølsehorn direkte på din grill
I denne guides viser Grilltips dig, hvordan du nemt kan lave pølsehorn på grillen, som bliver et hit både hos børn og voksne. De vil være oplagte til bl.a. børnefødselsdage, madpakken eller som en snack.
Det skal du bruge
Til dejen
3 dl. sødmælk
1 æg
0,5 dl. revet ost
1 spsk. tørret oregano
50 g gær
50 g rørsukker
80 g blødt smør
650 g hvedemel
Salt
Til pølsehorn
Pølser
Evt. barbequesovs eller ketchup
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, tag gryden af og tilsæt smørret, så det langsomt smelter ud i mælken.
Herefter skal du røre gæren ud i mælken sammen med ægget og rør det hele godt sammen. Tilsæt sukker og salt og rør igen grundigt.
Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen har en passende glat konsistens og hænger godt sammen. Ælt herefter dejen kortvarigt i hånden til den er glat
Læg dejen i en skål, drys eventuelt lidt mel over, læg et klæde over og lad den hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.
Efter dejen har hævet
Når dejen er klar, så ruller du den ud på et skærebræt.
Skær herefter dejen ud som en pizza, så du får små trekanter.
Læg pølsen ind i din dej og skær dejen til. På den måde får du ikke for meget dej, og der er dej til flere pølsehorn. Rul de små pølser godt ind.
Du kan overveje at putte lidt barbequesovs eller ketchup ind i pølsehornet, hvis du gerne vil lave et ekstra twist.
Pølsebrøddet kan nemt bages på en bage- eller pizzasten, men i videoen her, bliver de grillet på rist. Vær opmærksom på, at grillen skal have en ekstra hylde, hvis du vil bage dem på rist.
Bag pølsehornene i cirka 20 minutter og server dem.
Sekundbeskrivelse af video
00:00 - 00:22 : Introduktion til retten
00:23 - 00:44 : Introduktion til dejen
00:45 - 01:36 : Sådan laver du dine pølsehorn
01:37 - 02:43 : Pølsehornene bages på grillen og serveres herefter