Sådan laver du pulled pork på grill
Server en lækker og saftig pulled pork for dine gæster
I denne guide kan du læse og se, hvordan du laver pulled pork på grillen. Grilltips guider dig igennem, så du kan servere den bedste pulled pork til vennerne.
Pulled pork er blevet super populær, og du kan sagtens bruge kødet i en burger, sandwich eller som en del af hovedretten sammen med en frisk salat og danske kartofler.
Sådan gør du
Først og fremmest skal du være opmærksom på, at denne pulled pork tager 8 timer om at lave. Derfor er det vigtigt, at du går i gang tidligt, så den kan være klar til aftensmaden.
Pulled pork kan som udgangspunkt laves på alle typer af grill, men i denne video bruger Grilltips en digital smoker fra Charbroil. Derfor henvender denne guide sig mest til dig, der gerne vil benytte en digital ryge smoker.
Start med at indstille din rygesmoker på 135 grader og ha' en rygebakke klar med æbletræ. Først giver du stegen 3 timer med røg på, og herefter får den 5 timer pakket ind i sølvpapir sammen med barbequesovs. Derfor er det vigtigt, at du har startet smokeren og fået sat gang i røgen.
Et godt tip til, at undgå at din pulled pork ikke bliver sort ovenpå, er at give den en omgang spray med æblejuice. Det anbefales, at du sprayer den én gang i timen de første tre timer. På den måde undgår du, at din pulled pork bliver sort.
Når din pulled pork har fået 3 timer med røg, så tager du den ud af smokeren. Herefter gnider du den godt ind i din barbequesovs, pakker den godt ind i sølvpapir og stiller den tilbage i din digitale smoker.
Her skal din pulled pork bare hygge sig i 5 timer.
Efter 5 timer tager du din pulled pork ud og begynder at hive kødet fra hinanden. Server din pulled pork i en burger eller en sandwich, ellr brug det sammen med nye danske kartofler.
Sekundbeskrivelse af ovenstående videoe
00:00 - 00:59 : Introduktion til retten og den digitale ryge smoker
01:00 - 01:28 : Forberedelse af pulled pork
01:29 - 01:58 : Opstart af den digitale smoker
01:59 - 02:18 : Klargøring af pulled pork med æblejuice
02:19 - 02:49 : Grill pulled prok de første 3 timer
02:50 - 04:32 : Klargøring af pulled pork til de næste 5 timer
04:33 - 05:48 : Tag din pulled prok ud, riv kødet fra hianden og server den