Sådan griller du mørbrad, andebryst og andet

Brug 50/50 metoden til at tilberede kød på grillen

Skal du have grillet kyllingelår, andebryst eller mørbrød? Så er 50/50-metoden det oplagte mulighed, da metoden er god til tilberedning af mad, som først skal brunes og efterfølgende steges. Den kan både bruges på en kuglegrill og en gasgrill

Metoden kan også benyttes, når tilberedt mad skal holdes varmt, mens andet grilles.

 

Kyllingelår, andebryst og mørbrad på kuglegrill

Placér en drypbakke i den ene side af grillen og briketterne i den anden. Hæld lidt vand i drypbakken for at undgå, at kødsaften brænder fast i bakken. Briketterne skal have en grå farve og gløde, før de er klar.

 

Kyllingelår, andebryst og mørbrad på gasgrill

På en gasgrill tændes brænderne i den ene side. Derudover følges ovenstående guide til kuglegrillen.

Læs også vores andre grillopskrifter

Hvis du ønsker mere inspiration, når det kommer til lækker grillmad, så har vi samlet og inddelt alle vores opskrifter på siden her. Du kan både finde de kendte grillretter, men også de mere udfordrende.

TIPS OG TRICKS TIL GRILLEN

På denne side kan du læse vores tips og tricks. Du kan bl.a. finde hvordan du bedst rengører din grill, hvordan du hurtigst tænder op i den og meget mere.