Sådan bager du theboller på grillen
Boller perfekte til fødselsdag, frokost og meget mere
I denne guide viser Grilltips dig, hvordan du bager theboller direkte på grillen. Denne dej kan bruges til meget mere end bare boller som eksempelvis pølsehorn eller osteboller.
Det skal du bruge
3 dl. sødmælk (ved stuetemperatur eller lun)
1 æg
50 gr gær
50 gr rørsukker
80 gr blødt smør
650 gr hvedemel
½ tsk. salt
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, tag gryden af og tilsæt smørret, så det langsomt smelter ud i mælken.
Herefter rører du gæren ud i mælken og slår ægget i. Sørg for at røre hele blandingen godt sammen.
Tilsæt sukker og salt og rør igen grundigt.
Tilsæt melet lidt af gangen, til dejen har en passende glat konsistens. Det er vigtigt, at dejen hænger godt sammen og føles glat.
Læg dejen i en skål, drys eventuelt lidt mel over, læg et klæde over og lad den hæve ved stuetemperatur i 15-20 minutter.
Når dejen har hævet, tager du den frem og begynder at forme bollerne. Sæt bollerne på en kold bagesten - så undgår du, at de brænder fast i bunden.
Form bollerne og lad dem efterhæve 15-20 minutter på bagestenen. Du kan med fordel lade dem hæve under et vådt viskestykke - så slipper du for at pensle bollerne inden de kommer på grillen.
Stil bollerne på den varme grill og bag bollerne ved 200-220 grader, i cirka 20 minutter.
Tag bollerne af og lad dem køle inden servering.
Sekundbeskrivelse af video
00:00 - 00:31 : Introduktion til retten
00:32 - 01:44 : Opskrift og forberedelse af dejen
01:45 - 02:56 : Bagning og servering af boller