Sådan griller du med direkte varme på gasgrill
Hvad vil det sige at grille med direkte varme og hvilken mad er oplagt til metoden?
FAQ om direkte varme på grill
Direkte varme på en gasgrill
Bruger du direkte varme på din gasgrill, skal du åbne låget og tænde alle brændere. Herefter lukker du låget, indtil grillen har opnået den ønskede temperatur. Når du har placeret maden direkte på grillristen, så lukker du låget igen.
Små udskæringer og kød, der tilberedes hurtigt
Metoden til at grille med direkte varme, er perfekt til dig, der skal grille små udskæringer eller råvarer med kort tilberedningstid.
Når du griller med direkte varme, så sørger du for, at kullene er lige fordelt over hele risten, i bunden af grillen. Det betyder, at du griller dine råvarer direkte over kullene. Der er 'drøn på' den direkte varme, og dine råvarer bliver meget udsatte for varmen. Derfor egner denne metode sig bedst til tilberedning af råvarer, der skal have forholdvis kort tid, med høj intensitet og varme.
Hvilke råvarer er gode til grillens direkte varme?
Den direkte varme er god til at tilberede råvarer som steaks, hakkebøffer og koteletter. Du kan også grille grøntsager, som tomater, squash, peberfrugter og asparges. Som tommelfingerregel kan du sige, at det der tilberedes på cirka 20 minutter eller derunder, er velegnet til at blive tilberedt på direkte varme.
Når du griller med direkte varme, er det vigtigt, at du er opmærksom på dine råvarer og ristens temperatur. Man kan opleve, at kødet brænder fast til risten, grundet den intense varme. Sørg derfor altid for at holde øje med grillen, når du benytter denne metode.
Se også de andre grillmetoder nedenfor eller få flere grilltips og inspiration i vores andre guides.