Æbleskiver
Ca. 25 stk.
Når den søde juletid nærmer sig, er tiden inde til at nyde nogle dejlige æbleskiver. Æbleskiverne kan nemt købes i supermarkedet, men den bedste variant er den, du selv laver. Her får du opskriften på æbleskiver med kærnemælk, som er lette og luftige. Dejen er nem at lave, og det er en oplagt mulighed for at samle familien og bage de fine æbleskiver sammen – og spise dem efterfølgende, naturligvis. Velbekomme!
Det skal du bruge:
- 350 g mel
- 2 spsk sukker
- 1 nip salt
- 1 tsk natron
- 3 æg
- 4 dl kærnemælk
- 3 spsk olie
- Samt olie til stegning
Sådan skal du gøre:
Bland mel, salt, sukker og natron i en skål.
Del æggene i blommer og hvider.
Bland blommerne med kærnemælk, og stil hviderne på køl til senere. Pisk mælke – og blommeblandingen sammen med melblandingen, indtil dejen er glat.
Tilsæt olien og pisk den i dejen. Stil derefter dejen på køl i 30 minutter.
Æggehviderne piskes herefter til de er stive og foldes i dejen.
Varm din æbleskivepande op under svag varme, med lidt olie i. Hvert hul fyldes 2/3 op med dej, og bages til der dannes små bobler i dejen.
Så vendes æbleskiverne en halv omgang, og fyldes med lidt mere dej. Når æbleskiverne har bagt, drejes de igen så deres form til sidst antager en hel kugle. Skal du lave mange, kan du holde de bagte æbleskiver varme i et ildfast fad i en ovn på 100 grader.
Server de sprøde æbleskiver med syltetøj og flormelis eller prøv Nutella som et lille twist, det smager fantastisk.