Asiatiske spyd på grill
Ca. 24 små spyd
Inviter en bid af asien til grillmiddagen med lækre asiatiske grillspyd. Smage som den aromatiske og nøddeagtige sesamolie, soya og riseddike giver kyllingespydende den autentiske smag af østen. Server de asiatiske kyllingespyd med en skøn, frisk nudelsalat.
Det skal du bruge:
Kyllingespyd
- 450 g kyllingebryst
- 24 små træspyd
- 2 spsk rørsukker
- 1 tsk knust hvidløg
- 2 spsk sesamolie
- 2 spsk riseddike
- 0,5 dl soya
- 2 spsk sesamkerner
Nudel salat
- 200 g risnudler
- 1 agurk, skåret i halve skiver
- 125 g sugarsnaps, skåret i halve
- 10 g mynteblade, hakket
- 10 g korianderblade, hakket
- 100 g revet gulerod
- 50 g babyspirer
- 4 forårsløg, skåret i skrå skiver
- 3 spsk soya
- 3 spsk sesamolie
- 2 spsk limesaft
- Lidt frisk chili
Sådan skal du gøre:
Kyllingespyd
Skær kyllingen i små stykker, og sæt dem på spyd.
Knus hvidløg i en morter.
Rør sesamolie, riseddikke, soya og sesamkerner sammen, og tilsæt så knust hvidløg.
Tilføj kyllingespyddene til marinaden i min. 60 minutter.
Tænd din engangsgril 15 min før brug.
Gril dine spyd i 5-10 minutter på hver side.
Nudel salat
Læg nudlerne i en skål med kogende vand og lad dem langsomt blive møre. Når de er spiseklar, holdes vandet fra og de skylles med koldt vand.
Snit alt grønt og rør dressingen sammen.
Fordel nudler og grønt på et fad og hæld dressingen over.
Retten er perfekt til picnic da nuddelsalaten serveres kold og er velegnet til at samles et par timer inden servering.