Bibimbap bowl
4 personer
Bibimbap er en lækker ret fra det koreanske køkken, som direkte oversat betyder ”blandet ris”. Retten består nemlig af en skål med hvide ris og alverdens lækre grøntsager toppet med et spejlæg. Du kan justere opskriften med lige de grøntsager og smage, du bedst kan lide, men her får du vores bud på en smagfuld bibimbap bowl.
Det skal du bruge:
Stegt squash
- 1 spsk sesamolie
- 1 squash
Stegt champignon
- 200 g champignon
- 4 spsk sesamolie
- 4 spsk riseddike
- 2 spsk soya
Stegt spinat
- 150 g spinat, frisk
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk soya
- 1 fed hvidløg
Sauce
- 2 spsk misopaste
- 4 spsk sirup
- 2 tsk soya
- 4 spsk sesamolie
- 4 spsk peanuts
- 4 spsk vand
Ris
- 350 g sushiris
- 6 dl vand
Tilbehør
- Revet gulerod
- Bønnespirer
- Frisk chili i skiver
- 4 æg
- Kimchi
Sådan skal du gøre:
Stegt squash
Halver squashen og skær den i 0,5 cm skiver.
Steg på pande i sesamolie indtil det er let gyldent og gennemstegt.
Stegt champignon
Skær champignon i skiver og steg dem på panden med sesamolie indtil champignonerne er faldet godt sammen.
Tilsæt så riseddike og soya og lad det koge ind.
Stegt spinat
Skær hvidløg i skiver og steg det på panden i olie til de er møre.
Tilsæt spinat, soya og sesamfrø og steg til spinaten er faldet sammen.
Sauce
Knus peanuts i en morter.
Rør alle ingredienser sammen og tilsæt så peanuts.
Ris
Skyl risene godt og lad dem stå dækket med koldt vand i 20 min.
Dræn risene og hæld dem i en gryde med 6 dl vand.
Kog risene op, og lad dem simre i 10 minutter, eller indtil vandet er dampet væk.
Samling af retten
Alle dele kan laves på forhånd og gemmes i køleskab, så luner du det bare inden samling.
Steg fire spejlæg, imens du samler retten.
Fordel ris i skåle.
Derefter toppes der med stegt squash, stegt champignon, stegt spinat, revet gulerod og bønnespirer.
Til sidst topper du med et spejlæg, chili, og evt. kimchi.
Serveres med sauce ved siden af, som du selv kan fordele på retten.