Bønnesalat
Salat med bønner, kikærter, nødder, feta og kogt spelt
Vil du gerne have mere grønt i hverdagen, men er kørt træt i de vante opskrifter? Så er du landet det rette sted. Her får du nemlig opskriften på en smagfuld og mættende salat, der kan udgøre et måltid i sig selv eller fungere som tilbehør til resten af middagen.
Det skal du bruge (4 portioner):
- 2 dl perlespelt
- 700 g grønne bønner, frosne
- 40 g hasselnødder, Ristede og hakkede
- 130 g kikærter, kogt
- Olivenolie
- 1 tsk cayennepeber
- 10 blade basilikum
- 15 blade mynte
- 10 g bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk flagesalt
- Friskkværnet peber
- 1 dl olivenolie
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 stor rød snackpeber, i skiver
- 1 rødløg, i skiver
- 150 g feta
Sådan gør du:
Kog perlespelt i rigeligt vand i 30 minutter, dræn for vand og afkøl.
Kog så de frosne bønner i 5 minutter, dræn og afkøl.
Rist kikærterne på en pande med olivenolie og drys dem med cayennepeber og lad dem afkøle.
Kom basilikum, mynte, persille, hvidløg, salt, hvidløg, peber, olivenolie og balsamicoeddike i en minihakker og blend til en jævn dressing.
Bland nu perlespelt, bønner, kikærter, snackpeber, løg og feta sammen på et fad og hæld lidt dressing udover.
Server med brød.