Brunsviger
Dej:
- 2 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 50 g blødt smør
- 2 tsk sukker
- 1/2 tsk salt
- 1 æg M/L
- 350 g hvedemel
Lun mælken til ca. 36 grader og rør gæren ud heri
Når gæren er opløst tilsætter du salt og sukker og rører det ud
Bland æg og mel i og ælt dejen sammen til den er blank og smidig
Ælt så smørret i i små terninger til dejen bliver blank
Bred dejen godt ud, med våde fingre, i en bradepande med bagepapir (ca. 18 x 30 cm)
Lad dejen hæve et lunt sted ca. 1 time til den er hævet til dobbelt størrelse.
Remonce til den Klassiske udgave:
- 300 g brun farin
- 200 g smør
- 75 g lys sirup
Remonce til den med kagecreme:
- 1 brev kagecreme (brug 2 dl af den færdiglavede creme)
- 150 g brun farin
- 100 g smør
- 30 g lys sirup
Fyld:
Smelt smør og farin i en kasserolle ved middel varme under omrøring.
Hvis du laver fyldet med kagecreme blander du nu de to dele.
Prik huller i dejen med våde fingre og fordel fyldet på dejen. Drys evt. med brun farin for at tilføre lidt ekstra knas.
Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 min.
Pynt evt. kagen med marcipan, flødeskum eller slik