Dessertpizza (4 stk.)

Kombiner pizza og chokolade i én dessert

Dessertpizza er en favorit iblandt børnefamilier og oplagt dessert at lave på en varm sommeraften. Du kan sagtens bruge en rest dej fra familiens pizzaaften, når du skal lave denne lækre dessert.

I vores opskrift er dessertpizzaen pyntet med Salling Øko smørepålæg og mini-skumfiduser, men du kan sagtens variere, hvad der skal på med, hvad end du har liggende i skufferne som hvid chokolade, friske bær, banan, nødder og meget andet. 

 

Det skal du bruge:

  • 4 dl koldt vand
  • 7 g gær
  • 15 g salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 500 g Caputo pizzeria mel
  • 1 glas Salling Øko smørepålæg
  • 75 g mini-skumfiduser

 

Sådan gør du:

Opløs gær i vandet, tilsæt salt og olivenolie og ælt så melet i.

Ælt i så lang tid, at dejen bliver smidig. Det tager ca. 15 min på en røremaskine.

Sæt så dejen på køl i minimum 12 timer.

Tag dejen ud af køl og del den i 4 stykker.

Stræk dem til runde pizza, så tyndt du kan, men lad kanten være lidt tykkere.

Fordel smørepålæg og skumfiduser på pizzaerne og bag i pizzaovn, til de er gyldne.

Brug evt. et bagestål eller sten og bag så varmt din ovn kan - gerne på grillprogram.