Flæskestegssandwich

En ægte klassiker

Hjemmelavet flæskestegssandwich er en ægte klassiker og noget af det bedste. Har man rester fra dagen før, så er flæskestegssandwichen en genial frokost. Her finder du opskriften på vores flæskestegssandwich.

 

Det skal du bruge:

  • 8 burgerboller fra Bilkas bager
  • 2 røde æbler, i fine skiver

 

Til flæskesteg

  • 1 flæskesteg på ca. 1,6 kg
  • 8 laurbærblade
  • 16 nelliker
  • 2 spsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 5 dl vand

Til sennepsdressing

  • 100 g cremefraiche 18 %
  • 2 spsk mayonaise
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk dijonsennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • Friskkværnet peber

 

Til rødkålssalat

  • 1/4 rødkål, fintsnittet
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk æblecidereddike

 

Sådan gør du

Med flæskestegen

Tør sværen på stegen godt af med køkkenrulle og gnid salt godt ned imellem sværen.

Sæt laurbærblade og nelliker i sværen og drys peber ud over den.

Læg stegen i et ildfast fad og hæld vand i.

Sæt stegen ind i en kold ovn og tændt på 200 grader.

Den skal cirka have 1,5 timer i ovnen.

Hav et stegetermometer i stegen og skru evt. op på 230 grader hvis sværen ikke er sprød når den opnår 55 graders kernetemperatur.

Når Stegen er 63 grader skal den ud og hvile i 15 minutter.

 

Med sennepsdressingen

Rør dressing af cremefraiche, mayonnaise, salt, dijonsennep, æblecidereddike og peber. 

Bland rødkål, salt og æblecidereddike i en skål. Kram det, med hånden, til det er faldet sammen og begynder at bliver vådt.

 

Lun bollerne i ovnen.

Saml nu dine flæskestegssandwiches.