Hjemmebagte hvedeknopper
Lav og rist dine egne hjemmebagte hveder dagen før Stor Bededag
Det skal du bruge:
- 2,5 dl sødmælk
- 10 g gær
- 50 g sukker
- 1 tsk salt
- 650- g hvedemel
- 2 æg
- Kardemommekapsler
- 75 g smør i tern
Sådan gør du:
Lun mælken til den er ca. 37 grader.
Oplæs gæren i mælken.
Tilsæt alle ingredienser, undtagen smør, og ælt til dejen er glat og smidig.
Tilsæt gæren og ælt til smørret er opløst i dejen.
Lad dejen hæve tildækket i det luneste sted i huset. Det tager ca. 1 time før dejen er dobbelt størrelse, så er den klar.
Tag dejen ud af skålen og del den i 15 lige store delen.
Form dem til boller – få dem helt runde ved at trække dejen under bollen som vist på videoen.
Sæt dem i en bradepande på ca. 20x30 cm med bagepapir i.
Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time igen.
Tænd ovnen på 200 graders almindelig ovn.
Pensl bollerne med sødmælk og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. til bollerne er gyldne.