Hjemmebagte hvedeknopper

Lav og rist dine egne hjemmebagte hveder dagen før Stor Bededag

Det skal du bruge:

  • 2,5 dl sødmælk
  • 10 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 650- g hvedemel
  • 2 æg
  • Kardemommekapsler
  • 75 g smør i tern
     

Sådan gør du:

Lun mælken til den er ca. 37 grader.

Oplæs gæren i mælken.

Tilsæt alle ingredienser, undtagen smør, og ælt til dejen er glat og smidig.

Tilsæt gæren og ælt til smørret er opløst i dejen.

Lad dejen hæve tildækket i det luneste sted i huset. Det tager ca. 1 time før dejen er dobbelt størrelse, så er den klar.

Tag dejen ud af skålen og del den i 15 lige store delen.

Form dem til boller – få dem helt runde ved at trække dejen under bollen som vist på videoen.

Sæt dem i en bradepande på ca. 20x30 cm med bagepapir i.

Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time igen.

Tænd ovnen på 200 graders almindelig ovn.

Pensl bollerne med sødmælk og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. til bollerne er gyldne.