Hjemmelavede karameller
Det skal du bruge:
- 100 g smør
- 2 dl fløde
- 3 dl sukker
- 1 dl sirup
- 0,5 tsk stødt ingefær
- Flagesalt
- 2 tsk lakridskrymmel
Smelt smørret i en tykbundet gryde eller sauterpande
Tilsæt sukker, fløde og sirup og kog det langsomt op til præcis 128 grader
Læg bagepapir i 3 små brødforme og fordel karamelmassen i 3 skåle og rør henholdsvis stødt ingefær, lakridskrymmel og et nip salt i hver af disse.
Hæld dem i hver sin brødform
Drys et par nip flagesalt på toppen af den karamelmasse med salt i
Lad dem afkøle ved stuetemperatur og skær så til mundrette bidder
Pak dem enkeltvis ind i bagepapir
Brug evt. en gammel flaske fra tomatsauce til at putte karamellerne i
Pynt den med tusch og brug en muffinform som låg