Koldskål med marengs
Koldskål smager helt fantastisk, og den hjemmelavede variant er perfekt på en varm sommerdag. Denne opskrift på koldskål er sprængfyldt med smag fra citron og vanilje, og den kan serveres både morgen, middag og aften. Nyd den hjemmelavede koldskål i godt selskab på altanen eller terrassen. Velbekomme!
Det skal du bruge:
Koldskål:
- 4 æggeblommer
- 4 spsk sukker
- 1 stang vanilje
- Skal af 1 citron
- 5 dl tykmælk
- 5 dl kærnemælk
Marengsskyer:
- 75 g æggehvider
- 75 g flormelis
Sådan gør du:
Koldskål:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland det godt med sukkeret så du får en fyldig vaniljesukker.
Pisk æggeblommer og vaniljesukker til de er lyse og luftige.
Vend tykmælk og kærnemælk i og smag til med citronskal.
Opbevar på køl indtil servering.
Marengsskyer:
Pisk æggehviderne til de begynder at skumme op.
Tilsæt så flormelis imens du stadig pisker og pisk til massen er sej og blank.
Sæt skefulde af marengs på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 110 grader i 70 minutter og afkøl.
Opbevares i en lufttæt beholder.
Server koldskålen med skyer af marengs.