Popcakes

35 stk.

Popcakes er en skøn lille dessert, og det er tilmed en sjov aktivitet for hele familien. Her kan både børn og voksne lade kreativiteten få frit løb og give den gas med pyntningen af de små cake pops, så de bliver til de fineste kager på pind.

 

Det skal du bruge:

  • 300 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g kagemel
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 store spsk. kakao
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 2 dl mælk
  • 250 g smeltet smør
  • 1,5 dl æblegrød

 

Til pynt:

  • Smeltet chokolade
  • Pulverfarve
  • Slik
  • Fondant
  • Sukkerøjne
  • Frosting

 

Sådan gør du:

Smelt smørret og stil det til afkøling.

Tænd ovnen på 175 graders varmluft.

Pisk sukker og æg i 5-10 minutter til det er luftigt.

Bland så de tørre ingredienser og sigt det ned i æggemassen.

Fold det sammen med en dejskraber.

Bland nu skiftevis mælk og smør i dejen og rør det sammen til en ensartet masse.

Beklæd en bradepande (20x30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri.

Bag den midt i ovnen i ca. 30 min til den er gennembagt.

Lad kagen køl af.

Kom kagen i en skål og vend den sammen med æblemosen.

Den skal ligne en romkugle-dej så juster gerne med æblegrøden.

Tril kugler af dejen og sæt dem på papsugerør.

Pynt dem nu.

Det kan være at dyppe i smeltet chokolade, beklæde med fondant og sukkerøjne eller sætte slik på dem – det er kun fantasien der sætter grænser.

Klar til servering.