Ris a la mande med risottoris
6 personer
Ris a la mande er en klassiker på julebordet. Er du på udkig efter en lidt anderledes udgave, kan du med fordel give dig i kast med denne opskrift på ris a la mande med risottoris. Den har stadig den gode, velkendte smag af ris a la mande samt en skøn konsistens. Velbekomme!
Det skal du bruge:
- 2 dl vand
- 2 dl princip risottoris
- 8 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
- 100 g mandelsplitter
- 5 dl piskefløde
- 1 glas princip amarena kirsebær i sirup
Sådan skal du gøre:
Risottoris:
Hæld vand og ris i en tykbundet gryde.
Kog risene under omrøring indtil vandet næsten er kogt væk.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Tilsæt så mælk, vaniljestang og korn til gryden og kog det op under omrøring.
Skru ned for varmen og lad det småkoge i 20 minutter.
Rør rundt indimellem.
Ris a la mande:
Afkøl helt i køleskab.
Pisk så fløden til et let skum.
Tilsæt sukker og mandelsplitter til den kolde risengrød og rør godt rundt i det.
Tag vaniljestangen op af grøden og vend så flødeskummet forsigtigt i.
Serveres med enten kold eller opvarmet amarena kirsebær i sirup.