Snacks til madpakken
Pift madpakken op med søde dyr
Pift din madpakke op med sjove madpakke dyr. Her finder du vores opskrift på snacks til madpakken, som du kan style til små søde dyr. Bemærker at der bliver til ca. 30 stk i alt.
Det skal du bruge til dej:
- 800 g mel
- 5 dl vand, lunkent
- 20 g gær
- 0,5 dl olivenolie
- 2 spsk sukker
- 3 tsk salt
- Solsikkekerner til øjne
- Gulerodsskiver til ører
Det skal du bruge til fyld:
- Kødsovs evt. rester fra aftensmad
- Pølser
- Tomatsauce
- Revet ost
Sådan gør du
Dej
Opløs gær i vand og tilsæt salt, olivenolie og sukker.
Ælt melet i og ælt indtil dejen er smidig og glat.
Lad den hæve et lunt sted overdækket med et fugtigt klæde i 45 minutter.
Del dejen i tre stykker og rul alle tre ud til 5-10 mm tykkelse.
Lav et pindsvin
Stik cirkler ud på 10 cm. i diameter.
Læg en tsk. kødsovs midt på og luk dem sammen.
Knib kanterne godt og rul den ene ende spids.
Hæv i 30 minutter på bageplade med bagepapir.
Klip pigge i dejen med en saks og sæt øjne på af solsikkekerner. Bag ved 220 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne.
Lav et næsehorn
Skær firkanter af dejen ud, ca. 5 x 7 cm.
Rul pølserne ind i dejen og form dem runde.
Hæv i 30 minutter på bageplade med bagepapir.
Sæt næse på af solsikkekerner.
Bag ved 220 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne.
Når de er afkølet så stil skiver af gulerødder i som ører.
Lav snegle
Skær en firkant på ca. 20 x 30 cm og smør tomatsauce ud på 2/3 af dejen og drys med ost.
Lad en bane, på den lange led, være fri for sauce og ost.
Rul dem, som en roulade, mod den side der ikke har sauce på og stop når du ikke kan se mere sauce.
Skær ud i 3 cm bredde.
Hæv i 30 minutter på bageplade med bagepapir.
Sæt øjne på af solsikkekerner.
Bag ved 220 grader i ca. 12 minutter til de er gyldne.