Sushi bowl

4 portioner

En sushi bowl er en lækker og nem løsning, hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i at lave sushiruller. Her får du nemlig stadig den gode smag af sushi fra alle de smagfulde ingredienser, der i stedet for at være rullet sammen blot er arrangeret i en skål. Prøv den lækre og indbydende opskrift, som du får lige herunder.

 

Det skal du bruge:

  • 250 g sushi ris
  • 2 spsk risvineddike
  • 1 spsk sukker
  • 250 g frisk laks
  • 4 spsk soya
  • 2 spsk syltede ingefær
  • 4 stilke forårsløg
  • 100 g revet gulerod
  • 150 g mukimamebønner (pillede edamamebønner)
  • 2 spsk sort sesam
  • 4 plader tang til sushi
  • 2 avokado
  • Evt. Frisk chili, lime og koriander

 

Sådan gør du:

Skyl risende i vand og skift vandet indtil det er nærmest klart.

Dæk risene med koldt vand og lad dem stå i 20 min.

Dræn dem for vand og hæld dem i en gryde sammen med 4 dl vand.

Kog risene op og lad dem simre i 10 minutter, eller indtil alt vandet er suget ind i risene.

Afkøl til stuetemperatur.

Bland risvineddike og sukker og hæld det over de afkølede ris. Bland det godt. 

Skær laks i tern og vend det i soya.

Snit forårsløg i fine skiver, giv mukimamebønnerne et hurtigt opkog i saltet vand og klip tangpladerne i strimler.

Halver avokadoerne, tag stenen ud af med skrællen og skær i tynde skiver. 

Fordel risene i bunden af 4 dybe skåle.

Placér grøntsager, laks, syltet ingefær, tang og avokado ovenpå risene i små bunker så du kan se alle ingredienserne.

Slut af med et drys sort sesam, lidt chilimayo og evt. frisk chili, koriander og lime.