Røgsmuld og rygeflis til røgeovnen
Røgsmuld og rygeflis er et af de vigtigste tilbehør indenfor røgning. Det er tilbehøret der er med til at give den helt rigtige røgsmag. Røgsmuld og rygeflis fås i mange forskellige varianter og til alle forskellige slags kød, om det er okse, fisk eller andet, så har vi røgsmuld og rygeflis til dig.
Røg i madlavning er yderst delikat og velsmagende
Røgeovne er blevet mere og mere populære – og det er ikke uden grund. Retter, der er røgede – det gælder bl.a. fisk, kød og pølser – er nemlig yderst delikate og velsmagende. Når du skal tilberede maden i en røgeovn og -grill, skal du bruge røgsmuld eller rygeflis (også kaldet røgflis). Du finder begge dele her på siden, hvor vi har varianter fra nogle af markedets mest anerkendte og populære grillproducenter, herunder Weber og Char-Broil. Bliv klar til grillsæsonen med det samme – og køb røgsmuld i dag!
Hvilket røgsmuld, rygeflis eller røgflis skal du benytte?
Der findes mange forskellige former for rygeflis og rygesmuld, som kan benyttes til at give kødet/fisken smag. Det kan derfor være svært at vælge det smuld/flis du gerne vil bruge røge med, og hvad skal man bruge hvis man vil koldrøge eller varmrøge sin mad.
Hvis du kaster dig over koldrøgning, er træsmuld det som du skal have fat i. Her kan du bruge det til at koldrøgning af bacon, pølser, fisk og øst, hvor det har en brændetid på 8-10 timer. Selvom det kan virke som et svært projekt at kaste sig over koldrøgning, så er det eneste du skal bruge, er en masse toldmodighed. Koldrøgning foregår på temperaturer under 30 grader, hvor det vigtigt at du får smulden til at ulme. Der anbefales at koldryge i de koldere årstider, da det kan blive svært at holde temperaturen under de 30 grader på en varm sommerdag. For at holde temperaturen nede, kan det f.eks. gøre ved at have nogle kolde rør med f.eks. vand, som kan stikkes ind hvor der ryges.
Til koldrøgning anbefales det at benytte røgsmuld, da smulden ikke har behov for lige så høj varme som rygeflis får det begynder at ryge. Røgsmuld til rygning på grill er af bøg, da bøgen er neutral i smagen, så den giver dig mulighed for at beholde den klassiske røgsmag, eller tilføje f.eks. timian i smulden, for at der kommer en anden smagsnuance i maden.
Kaster du dig derimod over varmrøgning, så er det typisk rygeflis du skal benytte. Rygeflis er lidt længere om at udvikle røg end smuld, dog bliver det meget varmere end smuld, og er derfor godt til at varmrøge med. Når du vælger rygeflis, er der forskellige slags flis som har forskellige smage. Her har vi et bredt udvalg at smage, så du kan vælge netop den smag der passer dig bedst. Det er vigtigt at når du køber rygeflis, at rygeflisen opbevares et sted, hvor den ikke kan optage fugt, da den skal være helt, tør når det skal benyttes.