Sådan vælger du den bedste plæneklipper

Få hjælp til at vælge den bedste plæneklipper

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

 

Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvilken plæneklipper man skal vælge, hvis man fx lige har fået en have eller den gamle er gået i stykker. Derfor giver vi dig vores bud på nogle overvejelser, du kan gøre dig, hvis du skal til at vælge ny plæneklipper.

Sådan vælger du den bedste plæneklipper

Før du vælger plæneklipper, er det en god idé at få et overblik over de forskellige typer af plæneklippere, du kan vælge imellem. På Bilka.dk finder du 6 typer af plæneklippere:

  1. Eldrevne plæneklippere med ledning, der skal sættes i en stikkontakt.
  2. Batteridrevne plæneklippere uden ledning, hvor du skal oplade et batteri. 
  3. Benzindrevne plæneklippere, hvor du skal påfylde benzin.
  4. Cylinderplæneklippere, hvor du selv skal skubbe.
  5. Plæneklippere med bioklip, hvor det overskydende græs kan gøde din græsplæne.
  6. Robotplæneklippere, der selv klipper plænen for dig.


 

Når du har dannet dig et overblik over de forskellige typer af plæneklippere, kan du gøre dig et par overvejelser, inden du køber din nye plæneklipper. Det er bl.a. overvejelser som:

  • Din græsplænes størrelse.
  • Plæneklipperens støjniveau.
  • Din egen ydeevne.
  • Plæneklipperens klippebredde.
  • Opsamling af græs.


 

 

Græsplænens størrelse

Hvilken plæneklipper, du skal vælge, afhænger hovedsageligt af din græsplænes størrelse. Dog har det også betydning, hvor meget støj den må lave, samt hvor meget du selv vil yde. Nedenfor giver vi dig vores gode råd til valg af plæneklipper til netop din have. 



Plæneklipper: Lille plæne - op til 100 m2

Har du en lille have kan det være besværligt at finde den store benzin-, batteri- eller eldrevet plæneklipper frem for at slå græsset. Derfor anbefales det, at du fx anskaffer dig en cylinderplæneklipper, du kan slå græsset med ved håndkraft. 

En håndkraft-plæneklipper er mindre end de motordrevne og derfor nemmere at manøvrere i en mindre have. En græsslåmaskine med håndkraft larmer også mindre end de motordrevne. Vælg gerne en tungere model med store hjul, da vægten presser maskinen mod græsset.

Selvom en cylinderplæneklipper er god til de små haver, kræver den selvfølgelig, at du yder mere end med en motordrevet. Samtidig skal du også klippe græsset oftere, da en cylinderplæneklipper har sværere ved at slå længere græs.

 

 

Plæneklipper: Større plæne - over 100 m2

Har du en større have, kan en motordreven græsslåmaskine være det rigtige valg for dig. Her kan du enten vælge en plæneklipper med ledning, en plæneklipper med batteri eller en plæneklipper med benzinmotor.

Nedefor gennemgår vi nogle af fordelene og ulemperne ved de forskellige typer af motordrevne plæneklippere. På den måde kan vi hjælpe dig med at træffe det helt rigtige valg.

 

1. Elektrisk plæneklipper med ledning

En elektrisk plæneklipper med ledning er super nem at slå til. Den skal bare sættes i en stikkontakt, og så kører den. Her behøver du ikke bekymre dig om benzin, og plæneklipperen vejer ofte også mindre.

Her skal du være opmærksom på, at du altid har ledningen med dig og derfor sørge for IKKE at køre i retning af ledningen. En elektrisk plæneklipper er et godt valg til en simpel have uden fx blomsterbede og sten, så ledningen ikke snor sig om ting.

 

2. Batteridrevet plæneklipper

En batteridrevet plæneklipper har ingen ledning med sig, så du behøver ikke at bekymre dig om ledningen. Du skal kun fokusere på at hygge dig med at slå græsset. Den er også nem at håndtere og vejer også mindre end andre motordrevne plæneklippere.

Du kan desuden inden for mærker som Stiga tilkøbe andre havemaskiner, som passer til samme batteri. Ligeledes kan du tilkøbe flere batterier, så du altid har et opladet batteri klar. 

 

3. Benzindrevet plæneklipper

Den benzindrevne plæneklipper har heller ikke nogen ledning, du skal passe på. Til gengæld kan de godt larme mere end de andre motordrevne maskiner. Den er særligt god til store haver, hvor maskinen skal give en ekstra hånd med.

Fordelen ved en benzindrevet plæneklipper er, at du ikke skal være bange for, at den løber tør for strøm midt i plæneklipningen. Du skal dog altid sørge for, at der er benzin på, så du kan få den ekstra hjælp til at få en flot, nyklippet plæne.

Sådan vedligeholder du din plæneklipper

Når du har anskaffet dig en plæneklipper, er det vigtigt, at du også husker at vedligeholde den, så du altid får en skarp og flot græsplæne. Vi hjælper dig med at skifte olie og tændrør i denne guide, så din plæneklipper er klar til arbejdet.

Plæneklipperens klippebredde

Plæneklipperens klippebredde er også noget, der er vigtigt for dit valg af plæneklipper. Hvis din græsplæne er stor, er det en fordel at vælge en plæneklipper med en bred klippebredde. Dette gør græsslåningen hurtigere, da din maskine dermed kan klippe mere græs ad gangen.

Har du en mindre plæne, kan du vælge en plæneklipper med en mindre klippebredde, da der dermed er mindre græs, der skal klippes. Som hovedregel gælder det, at jo større din græsplæne er, jo bredere klippebredde skal din plæneklipper have.

 

Skal det være en plæneklipper med opsamler?

Det er også vigtigt at overveje, hvad der skal ske med det klippede græs. Hvis du nyder at have en smuk, grøn og skarp græsplæne, er det en fordel at vælge en plæneklipper med opsamler. Den samler græsset op, mens du slår det, og du skal kun tømme opsamleren.

Vil du derimod gerne slippe for at tømme opsamleren, kan du med fordel vælge en plæneklipper med bioklip. Plæneklipperen snitter nemlig det klippede græs, så det lægger sig fint på din græsplæne. Dette er med til at gøde og gøre din græsplæne grønnere.

 

Måske passer en robotplæneklipper perfekt til dig?

Har du en meget stor have, eller ønsker du en perfekt græsplæne uden for megen besvær? Så kan robotplæneklipperen være det perfekte valg for dig!

En robotplæneklipper navigerer på græsplænen efter en grænseledning, som bliver placeret i plænen. Hvis robotplæneklipperen møder forhindringer på plænen, fx en trampolin, vil den bakke og skifte retning.

Robotplæneklipperen kommer over hele græsplænen, uden at du skal røre en finger. Du får desuden også en super flot og tæt plæne, da den bliver slået ofte. Når robotten begynder at være tør for batteri, kan den også køre tilbage i lade stationen og blive klar til næste tur.

Se vores udvalg af plæneklippere til forskellige behov

Plæneklippere og tilbehør
Populære brands