Æbleskiver opskrift
Bag løs med vores opskrift på æbleskiver
Du kan næsten ikke sige jul uden at sige æbleskiver. Mange får dem bl.a., når der fejres en søndag i advent, når juletræet er fældet eller som en dessert til julekalenderen. Her på siden finder du vores bud på en æbleskiver opskrift.
Opskrift på æbleskiver med syltetøj i midten
Opskriften giver cirka 25-30 æbleskiver. Hvis du vil lave de helt almindelige og klassiske æbleskiver, kan du blot undlade at putte marmelade i, når æbleskiverne bages.
Dét skal du bruge:
- 1 glas marmelade, vælg din favorit
- 200 g hvedemel
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 3 æg
- 3 dl fløde 9%
- 1 dl kærnemælk
- 50 g smeltet smør
- Smør til bagning.
Sådan gør du:
- Bland hvedemel, natron, salt, sukker og vaniljesukker.
- Pisk æggeblommer og fløde sammen og pisk melblandingen i - pisk til en klumpfri blanding.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
- Vend til sidst smeltet smør i dejen.
- Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul.
- Fyld hullerne trekvart op med dej og kom efter 1 min. en lille skefuld marmelade i hver.
- Vend dem når de begynder at stivne i kanten, men stadig er flydende i midten og bag dem færdige.
- Hold æbleskiverne varme i ovnen og servér drysset med flormelis.