Churros opskrift
Sådan laver du hjemmelavet churros
Hvis du har været i tivoli omkring juletid, vil du helt sikkert være stødt på churros. De er faktisk populære hele året rundt, men det er som om, at de smager ekstra godt i de kolde vintermåneder. Brug vores churros opskrift til at lave hjemmelavet churros.
Churros opskrift - Sådan gør du
Opskriften egner sig til 4-6 personer. Hvis du skal lave til flere personer, kan du gange opskriften op, så du får den rette mængde til antallet af personer. Husk også, at det kan være en god idé at lave lidt ekstra, så der er nok til alle.
Dét skal du bruge:
- ½ liter vand
- 1 spsk smør
- 1 spsk vaniljesukker
- 300 g hvedemel
- 2 æg
- Olie til stegning
- Flormelis og kanel evt. chokoladesauce.
Sådan gør du:
- Bring vand, smør og vaniljesukker i kog i en gryde.
- Tilsæt hvedemel på én gang og rør godt til dejen slipper gryden.
- Afkøl lidt, rør æggene i og rør til dejen er blank og fast.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjerneformet tylle.
- Pres dejen ud gennem tyllen direkte ned i varm olie i stænger på 10-15 cm.
- Skær af med en kniv.
- Lav nogle stykker ad gangen og steg dem til de er gyldne og sprøde.
- Pas på olien ikke er for varm, for så vil de være rå indvendige, når de er brune.
- Afdryp på køkkenrulle og drys straks med sigtet flormelis og kanel.
- Servér straks evt. suppleret med chokoladesauce til at dyppe dem i.