Juletræsflødeboller
Kom i julestemning med hjemmelavede flødeboller
Du skal bruge:
- 100 g marcipan
- Flormelis til at udrulle med
- 100 g æggehvider
- 65 g vand
- 200 g sukker
- 2 spsk vaniljepasta
- 12 stk amarenakirsebær
- 400 g hvid chokolade
- 14 g mycryo (Til at gøre chokoladen tyndere, kan købes i Bilka)
Pynt
- Spiselig guldskrift (kan købes i Bilka)
- Krymmel
Sådan gør du:
Rul marcipanen ud på et bord drysset med flormelis, den skal være 2-3 mm tyk.
Stik så 12 cirkler ud med en udstikker på ca. 6 cm i diameter.
Bag dem ved 180 grader i ca. 6-7 minutter til de er gyldne.
Afkøl på en rist.
Pisk æggehviderne let til de begynder at skumme.
Kog imens sukker og vand op til nøjagtigt 118 grader.
Hæld, i en tynd stråle, sukkerlagen i æggehviderne imens du pisker på højeste hastighed.
Pisk bagefter skummet i 5-10 minutter til den er kølet ned.
Hæld skummet i en sprøjtepose med en glat tylle.
Sæt en halvkugle af skummet ovenpå hver af dine marcipanbunde.
Læg et kirsebær på toppen og sæt så 3 halvcirkler mere af skummet ovenpå, halvcirklerne skal blive mindre og mindre så de kommer til at ligne juletræer.
Smelt 300 g af chokoladen til den er 45 grader varm.
Tilføj så de sidste 100 gram og mycryo.
Rør med en palet i chokoladen til den rammer 29 grader.
Rør så matcha i chokoladen og hæld det i en sprøjtepose.
Sæt alle dine flødeboller på en rist med et stykke bagepapir under.
Klip hul i sprøjteposen og overtræk flødebollerne oppefra til de lige nøjagtigt er betrukket.
Drys evt. med krymmel nu, eller vent til de har sat sig.
Opbevares ved stuetemperatur.