Gemma

Barolo

En kompleks Barolo rødvin med stor dybde. Den er naturligvis produceret på 100% Nebbiolo og er lagret i 26 må...
Læs mere
Beskrivelse Specifikationer

Beskrivelse

En kompleks Barolo rødvin med stor dybde. Den er naturligvis produceret på 100% Nebbiolo og er lagret i 26 måneder på egefade – 75% slavonske og 25% franske. Når du skænker den i glasset, er den mørk og tæt i farven og duft og smag er rank og elegant med noter af hindbær og rosenblomster. Tanninerne er tørre og markante, og den lange eftersmag har intense krydderinoter og strejf af violer. Nyd den ved 16-18°C til kraftige retter med and, gås, lam og stegt/braiseret/rødt oksekød.

Om producenten


Gemma blev grundlagt i 1978, da den driftige vinmand Silvano Piacentini besluttede sig for at starte et nyt vineventyr i Piemonte – nærmere bestemt i Serralunga d’Alba. Piacentini købte en smuk, gammel vingård og tilføjede i 2012 en ny, moderne vinkælder, så virksomheden i dag fremstår som en komplet fusion mellem nyt og gammelt. I de bløde bakker hvor bl.a. byen Alba er placeret, ejer Gemma nu godt 25 ha vinmarker i kommunerne Serralunga og Monforte d’Alba. 65 % er beplantet med Nebbiolo, som bl.a. bruges til fremstilling af Barolo og Barbaresco.
Se mere