Gemma
Colarej Barolo
Beskrivelse
Specifikationer
Beskrivelse
Nebbiolo-druerne til denne klassiske Barolo bliver typisk høstet i slutningen af oktober, og efter en indledende gæring på rustfrit stål lagres vinen 18 måneder på store slavonske ’bottis’. Lagringen har tilført den traditionsrige Barolo-duft af sandeltræ, solbær, tjære og modne blommer. I smagen finder du sorte oliven, modne mørke bær og noter af kirsebær og læder. Tanninerne er markant til stede og er medvirkende til en kraftig, rank og elegant struktur med god syre. Bør dekanteres kort før den skal drikkes, og passer perfekt til kraftige retter med and, gås, lam, stegt kød og Piemonte-klassikeren, osso buco. Nyd den ved 16- 18 °C.
Gemma blev grundlagt i 1978, da den driftige vinmand Silvano Piacentini besluttede sig for at starte et nyt vineventyr i Piemonte – nærmere bestemt i Serralunga d’Alba. Piacentini købte en smuk, gammel vingård og tilføjede i 2012 en ny, moderne vinkælder, så virksomheden i dag fremstår som en komplet fusion mellem nyt og gammelt. I de bløde bakker hvor bl.a. byen Alba er placeret, ejer Gemma nu godt 25 ha vinmarker i kommunerne Serralunga og Monforte d’Alba. 65 % er beplantet med Nebbiolo, som bl.a. bruges til fremstilling af Barolo og Barbaresco.
Om producenten
Gemma blev grundlagt i 1978, da den driftige vinmand Silvano Piacentini besluttede sig for at starte et nyt vineventyr i Piemonte – nærmere bestemt i Serralunga d’Alba. Piacentini købte en smuk, gammel vingård og tilføjede i 2012 en ny, moderne vinkælder, så virksomheden i dag fremstår som en komplet fusion mellem nyt og gammelt. I de bløde bakker hvor bl.a. byen Alba er placeret, ejer Gemma nu godt 25 ha vinmarker i kommunerne Serralunga og Monforte d’Alba. 65 % er beplantet med Nebbiolo, som bl.a. bruges til fremstilling af Barolo og Barbaresco.