Alt om termotøj

Sådan vælger du det bedste termotøj til dit barn

FAQ om termotøj

 

Når vejret skifter fra de kolde vintermåneder til mildere forårsdage, eller omvendt fra de varme sommerdage mod det køligere efterår, er det tid til at pakke flyverdragten væk og finde termotøjet frem.

Men hvad er termotøj egentlig, og hvordan vælger du det bedste for dit barn? Læs med her for viden og gode råd, så du er godt klædt på til dit næste køb.

 

Hvad er termotøj? 

Termotøj er designet til at holde dit barn varmt og tørt. Det består typisk af en jakke og bukser, som både isolerer og beskytter mod kulde, samtidig med at det tillader barnets krop at ånde. 

Dette gør termotøj ideelt til overgangsperioderne, hvor vejret kan være uforudsigeligt. Det kan både bruges som overtøj, men kan også anvendes som et ekstra lag under f.eks. regntøj. 

 

Hvornår er det termotøjstid?

En god tommelfingerregel er, at når temperaturen regelmæssigt begynder at ligge omkring 10-12 grader, er det tid til at skifte flyverdragten ud med termotøj.

Termotøj er typisk lettere i materialet end flyverdragter og giver god bevægelsesfrihed, hvilket er ideelt til legepladsen eller dagene i børnehaven i overvangsperioderne. Hvis det regner eller er vådt udenfor, bør barnet have regntøj udenover termosættet. 

 

Vigtige overvejelser ved valg af termotøj

Vores bedste tips til at finde det rigtige termotøj til dit barn er, at du gør dig overvejelser omkring følgende punkter: 

  1. Vandafvisende materialer: Selvom termotøj ikke er ment som regntøj, skal det gerne kunne modstå en let byge. Tjek for materialer, som er vandafvisende. Termotøj fra VRS er imprægneret med BIONIC-FINISH®ECO, der sikrer at det er vand- og smudsafvisende, samt at det tørrer hurtigt. 

  2. Åndbarhed: For at undgå at dit barn får det for varmt og svedigt, er det vigtigt, at termotøjet er åndbart.

  3. Holdbarhed: Børn leger, og deres tøj skal kunne holde til det! Vores termotøj fra VRS er lavet i slidstærkt polyester ligesom flere af vores modeller er forstærket på kritiske punkter som knæ og bagdel. 

  4. Reflekser: Hvis termotøjet skal bruges i de mørke efterårsmåneder kan det være en idé at gå efter et sæt, der har refleks-detaljer. 

  5. Pasform: Termotøjet skal sidde godt på dit barn, uden at det strammer eller er alt for løst. Dette sikrer optimal komfort og bevægelsesfrihed. En tommelfingerregel er hellere lidt for stort end lidt for småt - Der må nemlig gerne være plads til en varm trøje under jakken. Hvis du køber et sæt termotøj om foråret, vil det i øvrigt være oplagt, hvis barnet kan bruge det selvsamme sæt igen om efteråret, når termo-sæsonen er retur..

 

Populært termotøj

Tips til valg af VRS termotøj

Du finder termotøj fra VRS til både baby (str. 80-92) og børn (str. 98-140). 

  • Til de mindste vuggestuebørn: I den tidlige vuggestuealder, hvor barnet måske i højere grad sidder ned og/eller kravler, er der mange forældre, der vælger termobukser med seler til deres børn. De varmer lidt mere på maven og minimerer risikoen for at kold luft trænger ind mellem jakke og bukser. Det er særligt oplagt, når børnene endnu ikke selv kan rette på tøjet, bliver båret rundt og/eller kravler. Derfor er vores termobukser i str- 80-92 lavet med seler.
  • Til de til større børn: Til de lidt ældre vuggestuebørn, børnehavebørn og skolebørn kan det være oplagt med refleks-detaljer, så man kan spotte dem i efterårsmørket samt med ekstra forstærkning på knæ og bagdel, når de udforsker, klatrer og leger udendørs. Det hjælper både på varmen og slidstyrken. Derfor finder du et udvalg af termotøj med reflekser og ekstra forstærkning i str. 98-134.

 

Uanfægtet hvilken størrelse det er, er vores termotøj behandlet med BIONIC-FINISH®ECO imprægnering, hvilket gør det vandafvisende. Vær dog opmærksom på, at det ikke er decideret vandtæt. Er det derfor regnvejr eller meget vådt udenfor, anbefales det altid, at barnet har regntøj udenover. 

 

Hvordan vasker jeg termotøj?

Termotøj fra VRS har en glat vind og vandafvisende overflade. Det er bedst at minimere antallet af vaske for at passe godt på det. Ofte kan man nøjes med at tørre mudder af med en fugtig klud eller evt banke skidt af.

Når man vasker, er det altid en god ide at vaske med vrangen ud og gerne skånevask ved maks 40 grader. Man kan sagtens spare på vaskepulveret og ellers i øvrigt følge vaskeanvisningen på produktet.