Vin til fastfood og takeaway
En guide til dig der bl.a. leder efter vin til pizza
Denne guide hjælper dig med at finde de rigtige vine til nogle af de mest populære fastfood eller takeaway retter i verden. Du har mulighed for at finde vine til bl.a. pizza og cheeseburger, så du kan spice oplevelsen op. Denne artikel er lånt fra Vivino. Rigtig god fornøjelse!
Vin til stegt kylling
Her er der taget udgangspunkt i paneret og stegt kylling, hvilket giver et sprødt og velsmagende måltid, der både er lækkert og mætter godt. Hertil kan du drikke en dejlig og let sødlig Riesling.
Stegt kylling kan være en smule tungt, især når du er på dit fjerde lår, men en lys, let sød Riesling vil udligne det tunge og opfriske din gane, så du nemt kan spise det femte kyllingelår.
Vin til Mac & Cheese
Uanset om man vil være ved det eller ej, så er makaroni og cheese lækkerier for de fleste. En stor mac & cheese har faste nudler og en skarp ost, der giver den kraftfulde smag.
Du kan peppe retten op med en dejlig, kold Chardonnay, der vil tilføje friskhed og samtidig en krydret smag, der komplimenterer den skarpe og tunge ost i retten.
Vin til pizza
Pizza kommer i mange stilarter. Tynd eller tyk bund? Med eller uden ansjoser? Her tager vi udgangspunkt i en pepperoni pizza, som falder i de flestes smag.
Du kan både drikke rød- eller hvidvin. Til en pepperoni pizza anbefales en Sauvignon Blanc, da dens elegante og meget stilrene, sprøde stil komplimenterer den lidt fedtfyldte pizza perfekt.
Vin til burger
Et vinmatch til f.eks. en cheeseburger vil i høj grad afhænge af den ost, der topper burgeren, så med dette eksempel vi vil tage udgangspunkt i en amerikansk ost.
Den vin, der bedst komplimenterer denne store burger, kunne være en Californisk Cabernet Sauvignon. Her får du en dejlig, fyldig rødvin, der kan komplimentere den kødfyldte burger.
Vin til grillpølser
Her er der taget udgangspunkt i grillpølser af svinekød med grøntsager. Pølser er rige på smag og har en let skind med en sprød og lækker konsistens.
Til den lette og smagfulde sommerret anbefales en dejlig Chablis, der er unik og frisk i smagen. Derfor passer den perfekt til pølsens sprødhed og sommervarmen.