Sådan vælger du en god rosévin
Server en kølig rosévin på de varme sommerdage
FAQ - Ofte stillede spørgsmål til rosévin
Rosévin nydes ofte kold på en varm sommerdag, på terrassen eller i haven. Rosévine fås både som tørre og halvtørre og kan både bruges som aperitif og til lette retter. Rosévin får sin karakteristiske lyserøde farve fra den røde drue, da skallerne fjernes kort tid efter gæringsprocessen er indledt.
Tør og halvtør rosevin
Rosévin inddeles som regel i to: tørre og halvtørre rosévine. En tør rosévin betyder, at vinen ikke er sød. Når det kommer til smag, er det dog ofte meget individuelt, hvornår nogle synes, at en vin er 'sød'.
En god tommelfingerregel for vinens sødme-niveau er alkoholprocenten. En rosévin med lav alkoholprocent vil ofte være sødere, hvorimod en mere tør rosévin ofte vil have en højere alkoholprocent.
Rosevin til mad
Rosévine kan sagtens drikkes sammen med mad. Frugtige, friske og tørre rosévine kan eksempelvis være helt fantastiske til snacks, frokost og diverse forretter.
Har du derimod en rosévin, der er kraftig og mere intens i smagen, kan du med fordel bruge den sammen med lyst kød fra grillen eller en krydret ret. Husk, at den bedste rosévin selvfølgelig er den, du kan lide!
Kendetegn for tør rosévin
Enkel og frisk, tør og læskende.
Perfekt til
Aperitif, frokostvin, hyggestunder - især om sommeren.
Kendetegn for halvtør rosévin
Har karakter som en let rødvin. En blød sødmefyldt duft.
Perfekt til
Lette salater, sommerinspirerede retter og som aperitif.
Rosé anmeldelse
Vinsmager og anmelder Mikkel Nielsen smager på tre rosévine, så du kan få inspiration til, hvilken vin du skal vælge. I videoen nedenfor kan du se anmeldelsen.